Ukrajinsko predsjedništvo: Ograničenje cijena nafte će uništiti rusku privredu

Članice Evropske unije postigle su juče sporazum o ograničavanju cijene ruske nafte na 60 dolara za barel, što je ključno za Zapad i njihove sankcije, jer žele da se svjetsko tržište preuredi tako da njihove cijene ne divljaju i Rusiji oteža finansiranje rata

3861 pregleda 7 komentar(a)
Jermak (Ilustracija), Foto: Rojters
Jermak (Ilustracija), Foto: Rojters

Ruska privreda će "biti uništena" skorim uvođenjem ograničenja cijena nafte iz te zemlje na 60 dolara po barelu prema dogovoru koji su postigle zemlje EU, G7 i Australija, rekao je predstavnik ukrajinskog predsjedništva. "Postižemo uvijek naš cilj i ruska privreda će biti uništena i platiće, biće odgovorna za sve svoje zločine", napisao je na Telegramu šef kabineta ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak.

On je dodao da je trebalo da se ograniči cijena nafte na 30 dolara za barel da bi se Rusija "brže uništila".

Članice Evropske unije postigle su juče sporazum o ograničavanju cijene ruske nafte na 60 dolara za barel, što je ključni korak u skopu zapadnih sankcija čiji je cilj da se svjetsko tržište preuredi tako da njene cijene ne divljaju i da se Rusiji oteža finansiranje njenog rata protiv Ukrajine. Ograničenje cijene na 60 dolara po barelu su prihvatili i G7 i Australija.