Fajnenšel tajms: Zelenski ličnost godine

Predsjednik Ukrajine je putem Instagrama i Telegrama pozivao zapadne zemlje da njegovoj državi pruže vojnu i finansijsku podršku, pretvarajući "nevolje ukrajinskog naroda u moralnu polugu uticaja na lidere Evrope i Sjedinjenih Američkih Država"

3496 pregleda 16 komentar(a)
Zelenski, Foto: Srdan Kosović
Zelenski, Foto: Srdan Kosović

Fajnenšel tajms (FT), jedan od najcjenjenijih poslovnih časopisa na planeti, proglasio je predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za ličnost 2022. godine.

"Predsjednik Ukrajine personifikuje otpornost svog naroda i postao je nosilac standarda liberalne demokratije. Zelenski je takođe postao oličenje hrabrosti i istrajnosti ukrajinskog naroda u njihovoj borbi protiv ruske agresije", objasnio je FT izbor, prenosi Danas.

Novinari ukazuju da je Zelenski koristio društvene mreže na isti način kao što je Vinston Čerčil koristio radio u svoje vrijeme.

Predsjednik Ukrajine je putem Instagrama i Telegrama pozivao zapadne zemlje da njegovoj državi pruže vojnu i finansijsku podršku, pretvarajući "nevolje ukrajinskog naroda u moralnu polugu uticaja na lidere Evrope i Sjedinjenih Američkih Država".

Prema Fajnenšel tajmsu, on je ubijedio Evropljane da snose ogromne troškove kako bi se suprostavili predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, kao i da ponude Kijevu put ka članstvu u EU.

"Ukrajina je iznenadila svijet odbijanjem ruskog napada na Kijev i sprovođenjem kontraofanziva u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti", navodi se u objašnjenju.

Bonus video: