Blinken Ne ohrabrujemo i ne pomažemo Ukrajinu da započne napade u Rusiji

Stručnjaci vjeruju da je Ukrajina ušla u ruski vazdušni prostor bespilotnim letjelicama iz sovjetske ere. Oni podsjećaju da Kijev ima i moderne dronove, a dobio ih je u okviru milijardama dolara vrijedne vojne pomoći zapadnih sila od kada je Rusija počela invaziju na Ukrajinu

6015 pregleda 3 komentar(a)
Blinken, Foto: Reuters
Blinken, Foto: Reuters

Američke vlasti saopštile su da "ne ohrabruju" Ukrajinu da započne napade u Rusiji poslije napada bespilotnim letjelicama za koje se pretpostavlja da su ukrajinski dronovi koji su pogodili nekoliko ruskih vazdušnih baza.

"Ne ohrabrujemo i ne pomažemo Ukrajinu da započne napade u Rusiji. Ali se mora shvatiti da Ukrajinci svakodnevno žive sa ruskom agresijom koja se nastavlja", izjavio je kasno sinoć šef američke diplomatije Entoni Blinken.

Prema njegovim riječima, SAD uz pomoć drugih partnera širom svijeta obezbjeđuju Ukrajini opremu da "brani svoju teritoriju i svoju slobodu".

Stručnjaci vjeruju da je Ukrajina ušla u ruski vazdušni prostor bespilotnim letjelicama iz sovjetske ere. Oni podsjećaju da Kijev ima i moderne dronove, a dobio ih je u okviru milijardama dolara vrijedne vojne pomoći zapadnih sila od kada je Rusija počela invaziju na Ukrajinu.

Ruske vlasti saopštile su da su tri osobe stradale i da su dva aviona oštećena tokom napada na baze na njenom tlu.

Bonus video: