Eksplozija na ostrvu u Lamanšu, jedna osoba stradala, nekoliko se vodi kao nestalo

Policija Džerzija je potvrdila da su vatrogasne službe pozvane prije eksplozije nakon što su stanovnici prijavili miris gasa, ali nije komentarisala uzrok eksplozije

7300 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa Lamanša, Foto: Reuters
Detalj sa Lamanša, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2022. 13:02h

Jedna osoba je poginula, a nekoliko se vodi kao nestalo nakon eksplozije u u stambenoj zgradi na ostrvu Džerži, kod kanala Lamaš u blizini obale sjeverne Francuske.

"Nažalost imamo tragičnu vijest - smrt jedne osobe je potvrđena", rekao je Robin Smit, glavni službenik policije u Džerzi, prenosi Rojters.

Eksplozija se dogodila nešto prije četiri sata jutros.

Smit je potvrdio da su vatrogasne službe pozvane prije eksplozije nakon što su stanovnici prijavili miris gasa. On nije komentarisao uzrok eksplozije i rekao je da će to biti predmet istrage.

Smit je rekao da se trospratna zgrada, koja se nalazi u blizini luke u glavnom gradu ostrva Sent Helijeru, potpuno srušila i da je operacija potrage i spasavanja počela kako bi se pronašlo još desetak ljudi.

On je rekao da je 20 do 30 ljudi evakuisano i da ima lakše povrijeđenih na bolničkom liječenju.

Upitan o mogućnosti više smrtnih slučajeva, on je rekao.

"Moramo priznati da postiji opasnost da bismo mogli da imamo više smrtnih slučajeva", rekao je Smit.

Džerzi je autonomni krunski posed britanskog suverena u Lamanšu između obale Francuske i Engleske, ima svoj finansijski i pravni sistem i populaciju nešto višu od 100.000.

Bonus video: