U Lamanšu potonuo čamac sa migrantima, stradale četiri osobe

Portparol Ministarstva odbrane potvrdio je da se incident desio, a Agencija za obalsku stražu saopštila da koordinira akciju šaljući čamce za spašavanje, spasilačke timove i helikoptere u blizini Kenta

5179 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Lamanša, Foto: Reuters
Detalj sa Lamanša, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2022. 13:47h

Četiri osobe su stradale kada je mali čamac sa migrantima potonuo u Lamanšu između Velike Britanije i Francuske, saopštila je britanska vlada.

"Jutros su vlasti bile upozorene na incident u Lamanšu u vezi sa malim čamcem migranata u nevolji. Nažalost imamo potvrđena četiri smrtna slučaja", rekao je portparol vlade u saopštenju.

Dodao je da je istraga u toku i da će dodatne informacije dati u dogledno vrijeme.

Portparol Ministarstva odbrane ranije potvrdio da se incident desio, a Agencija za obalsku stražu saopštila da koordinira reakciju šaljući čamce za spašavanje, spasilačke timove i helikoptere u blizini Kenta.

Temperature su pale širom Velike Britanije donoseći snijeg u nekim dijelovima zemlje, a u obližnjem gradu zabilježena je temperatura od dva stepena Celzijusa, dodaje Rojters.

Mali čamci, često gumenjaci na naduvavanje, redovno putuju Lamanšom prevozeći migrante iz Francuske u Veliku Britaniju.

Broj pristiglih tim putem ove godine dostigao je rekordan nivo od više od 40.000.

U novembru 2021. godine 27 ljudi je stradalo dok su pokušavali da pređu Lamanš u sličnom čamcu što je najveća zabilježena nesreća te vrste u Lamanšu.

Bonus video: