Od rata bježao sa loptom u rukama, sada je fudbalska nada Rapida iz Beča

Zanimljivo, rekao je da se nada da će jednog dana igrati za Real Madrid ili Rapidovog rivala iz Austrije Red Bul Salcburg

5098 pregleda 4 komentar(a)
Danilo na treningu Rapidu, Foto: Reuters
Danilo na treningu Rapidu, Foto: Reuters

Ruska invazija prekinula je njegov san da bude fudbalska zvijezda ukrajinskog velikana Dinama iz Kijeva, ali njegov novi san rodio se u Beču.

Desetogodišnji Danilo Astion samo sa rancem, loptom i kopačkama u rukama početkom rata napustio je Ukrajinu, a njegovu ljubav prema fudbalu prrepoznao je jedan dugi velikan - Rapid iz Beča.

"Zajedno smo pobjegli iz Kijeva u martu, a poslije sedmice provedene na granici Austrije i Mađarske stigli smo u Beč kod prijatelja", objasnila je Danilova majka Julijana za Rojters.

Danilo Astion
foto: Reuters

Danilo sada igra za Rapidovu ekipu do 11 godina.

"Često sam bila na ivici suza, Danilo u Beču nije bio nasmijan sedmicama, a onda odjednom kada je ponovo počeo da igra počeo je da se smije i rekao je - vidi mama, opet igram", rekla je ona.

Njegov trener Matus Kukla kaže da je Danilo jedan od najboljih igrača u svojoj generaciji i da sada konačno cvjeta nakon boravka u Ukrajini.

"Život u Beču je tako-tako - da mogu vratio bih se u Ukrajinu. Moja dva drugara su u Italiji, dva u Španiji i neki su ostali tamo (u Ukrajini)", rekao je Danilo za Rojters.

Danilo Astion
foto: Reuters

Zanimljivo, rekao je da se nada da će jednog dana igrati za Real Madrid ili Rapidovog rivala iz Austrije Red Bul Salcburg.

U međuvremenu prati i Svjetsko prvenstvo, gdje će se u nedjelju sastati Argentina i Francuska.

"Nadam se da će Francuska pobijediti", zaključio je Danilo.

Bonus video: