Putin od svojih komandanata traži predloge kako bi trebalo da se odvija ruska vojna kampanja u Ukrajini

Na video snimku koji je objavio Kremlj, Putin je predsjedavao sastankom, a uz njega su bili ministar odbrane Sergej Šojgu, načelnik vojnog generalštaba Valerij Gerasimov, kao generalni komandant ruskih snaga u Ukrajini Sergej Surovikin

6609 pregleda 5 komentar(a)
Putin tokom posjete štabu Oružanih snaga, Foto: Reuters
Putin tokom posjete štabu Oružanih snaga, Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od komandanata svojih oružanih snaga predloge o tome kako oni misle da bi trebalo da se odvija ruska vojna kampanja u Ukrajini.

Putin je to uradio tokom posjete štabu Oružanih snaga Ruske Federacije, saopštio je Kremlj jutros, a prenosi Rojters.

Na video snimku koji je objavio Kremlj, Putin je predsjedavao sastankom od desetak ljudi, a uz njega su bili ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik vojnog generalštaba Valerij Gerasimov.

Nakon toga Putin je prikazan na čelu drugog konferencijskog stola u štabu zajedničke operativne grupe, pozivajući na predloge više vojnih komandanata.

"Slušaćemo komandante u svakom operativnom pravcu i želio bih da čujem vaše predloge o našim neposrednim i srednjoročnim akcijama", rekao je Putin.

General Vazduhoplovstva i generalni komandant ruskih snaga u Ukrajini Sergej Surovikin takođe je prikazan kako prisustvuje sastancima na fotografijama sa sajta Kremlja.

Putin je cijeli petak proveo u štabu operativne grupe, rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov agenciji Interfaks.

Rojters navodi da nisu saopšteni nikakvi drugi detalji Putinove posjete niti lokacija sedišta.

Bonus video: