Kan: Građani, krivite Uber

Kan je rekao da bi bila greška produžiti licencu Uberu, ako bi to moglo da predstavlja prijetnju po bezbjednost stanovnika Londona
69 pregleda 0 komentar(a)
Sadik Kan, Foto: Reuters
Sadik Kan, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2017. 15:24h

Gradonačelnik Londona Sadik Kan poručio je danas građanima da za ukidanje licence transportne kompanije Uber za rad u britanskoj prijestonici treba da okrive tu kompaniju.

Tehnološka transportna kompanija Uber neće moći više da radi na ulicama Londona, pošto su vlasti britanske prijestonice juče odbile da joj obnove licencu uz obrazloženje da joj nedostaje korporativna odgovornost u javnoj bezbjednosti.

Kan je rekao da bi bila greška produžiti licencu Uberu, ako bi to moglo da predstavlja prijetnju po bezbjednost stanovnika Londona.

Gradonačelnik Londona razumije razočarenje vozača i korisnika Ubera, ali smatra da bi nezadovoljstvo trebalo da se usmjeri direktno prema kompaniji.

Više od pola miliona ljudi potpisalo je onlajn peticiju za ukidanje te odluke.

Uber organizuje prevoz u mnogim svjetskim gradovima preko aplikacije na pametnom telefonu. Često je jeftiniji od regularne taksi službe, ali ga prate mnoge kontroverze, između ostalog, da su vozači koji rade za njega, umiješani u seksualne napade.

Bonus video: