Španija: Najmanje tri osobe stradale nakon pada autobusa u rijeku

Za sada su iz rijeke spašeni vozač i putnik dok potragu i spašavanje ometaju jaka struja i veliki protok vode, zbog obilnih padavina u regionu Galicije, saopštile su vlasti

3592 pregleda 0 komentar(a)
Mjesto nesreće, Foto: Reuters
Mjesto nesreće, Foto: Reuters

Najmanje tri osobe su poginule, a četiri se vode kao nestale nakon što je putnički autobus sletjeo sa mosta i pao u rijeku Lerez, na sjeverozapadu Španije, saopštile su lokalne službe za vanredne situacije.

Za sada su iz rijeke spašeni vozač i putnik dok potragu i spašavanje ometaju jaka struja i veliki protok vode, zbog obilnih padavina u regionu Galicije, saopštile su vlasti.

Novinska agencija Rojters prenosi da su preživjeli prebačeni u obližnje bolnice sa različitim stepenima povrjeda.

Autobus kompanije Monbus je putovao između gradova Lugo i Vigo, a zaustavio se kod zatvorskog centra u blizini mesta nesreće.

Skliznuo je sa kolovoza na mostu iz za sada nepoznatih razloga, i u subotu oko 21.30 časova po lokalnom vremenu, pao u vodu.

Prema preliminarnim podacima, u autobusu je bilo ukupno devet osoba, vozač i osam putnika, rekao je regionalni zvaničnik Maica Lariba.

"U autobusu više nema tijela, tako da nastavljamo potragu za četiri nestale osobe", dodao je Lariba, pozivajući se na nalaze policijskih ronilaca koji su pregledali olupinu.

Rijeka je ostala iznad praga izlivanja tokom cijele noći, zbog čega su spasioci hitne pomoći obustavili operaciju na skoro dva sata zbog loših vremenskih i terenskih uslova prije nego što su nastavili ujutru.

Bonus video: