Makron: Francuska će isporučiti lake borbene tenkove Ukrajini

- MO Rusije: Upotreba mobilnih telefona omogućila je neprijatelju da prati i odredi koordinate lokacije vojnika za raketni udar

- Upozorenje na vazdušnu opasnost izdato je za cijelu Ukrajinu, uključujući i i okupirani Krim

35668 pregleda 20 komentar(a)
Kasarna u Makejevki u kojoj je stradalo 89 ruskih vojnika, Foto: Reuters
Kasarna u Makejevki u kojoj je stradalo 89 ruskih vojnika, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2023. 21:47h
Završeno
21:44h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poslao je danas fregatu naoružanu najnovijom ruskom hipersoničnom raketom "Cirkon" da patrolira okeanima, u vrijeme eskalacije tenzija sa Zapadom zbog rata u Ukrajini.

18:56h

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da će njegova zemlja isporučiti Ukrajini "lake borbene tenkove", saopštila je Jelisejska palata.

Makron je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim rekao da Francuska želi da pojača vojnu pomoć Ukrajini.

"Predsjednik (Makron) želi da pojača vojnu pomoć isporukom oklopnih izviđačkih vozila za borbene uslove sa 6 točkova AMX-10 RC", dodalo je francusko predsjedništvo.

Jelisejska palata je navela da će to biti prvi takvi zapadni tenkovi isporučeni ukrajinskim oružanim snagama.

17:29h

U ruskim napadima na devet ukrajinskih oblasti tokom nešto više od 24 sata stradale su četiri osobe, dok je povrijeđeno najmanje 13, saopštile su lokalne vlasti, a prenosi Kijev Independent.

13:50h

"Evropska unija je učinila sve da zaustavi rat u Ukrajini".

Povezani članci

04. Januar 2023.

Berbok: Putin želi da uništi Ukrajinu

11:42h

Upozorenje na vazdušnu opasnost izdato je za cijelu Ukrajinu, uključujući i i okupirani Krim, objavio je Kijev Independent.

11:41h

Tokom noći su zabilježene eksplozije u crnomorskoj luci na Sevastopolj, prenio je Kijev Independent.

Sevastopolj je najveći grad na poluostrvu Krim. 

11:27h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ilegalna upotreba mobilnih telefona među vojnicima kriva za smrtonosni ukrajinski raketni napad u Makejevki, objavio je Rojters.

U napadu u gradu u Donjeckoj oblasti stradalo je 89 vojnika, što je značajno povećalo prijavljeni broj poginulih, jer je prva objava bila 63.

"Upotreba mobilnih telefona od strane vojnika je nezakonita. Taj faktor je omogućio neprijatelju da prati i odredi koordinate lokacije vojnika za raketni udar", objavilo je Ministarstvo.

11:26h

Počeo je 315. dan ruske invazije na Ukrajinu - šta je obilježilo jučerašnji dan možete provjeriti OVDJE.

Bonus video: