Ukrajina mora da ispuni određene ciljeve, poručila je Fon der Lajen dok se sirene za vazdušnu opasnost čuju u Kijevu

Rojters navodi da je nije bilo neposrednih izvještaja o bilo kakvim ruskim vazdušnim udarima na Kijev dok se u posjeti Ukrajini nalaze najviši zvaničnici Evropske unije

3705 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka predstavnika Ukrajine i EU u Kijevu, Foto: Reuters
Sa današnjeg sastanka predstavnika Ukrajine i EU u Kijevu, Foto: Reuters

Sirene za vazdušnu opasnost čule su se danas u Kijevu i širom Ukrajine dva puta u trenutku dok se u posjeti toj zemlji nalaze najviši zvaničnici Evropske unije, objavio je Rojters.

Isti izvor navodi da je nije bilo neposrednih izvještaja o bilo kakvim ruskim vazdušnim udarima na Kijev tokom cijelog dana.

Drugo upozorenje za vazdušnu opasnost uslijedilo je nakon konferencije za novinare na kojoj su uz ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, govorili predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Tokom konferencije Fon der Lajen je rekla da ne postoje strogi rokovi za pridruživanje Ukrajine Evropskoj uniji i da postoje ciljevi koje Kijev treba da ispuni kao dio svog nastojanja da se pridruži članstvu.

Dodala je i da će sljedeći paket sankcija EU protiv Rusije biti usmjeren na komponente koje se koriste u ruskim bespilotnim letjelicama koje se koriste u Ukrajini.

Bonus video: