Đoškun tvrdi da nije pokušao da pobjegne u Crnu Goru: "Išao sam da predam vlasničke listove zgrada koje smo sagradili"

Državljanin Turske prilikom hapšenja na aerodromu u Istanbulu u torbi navodno imao oko 10.000 eura

23893 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Screenshot/Twitter/Pusholder
Foto: Screenshot/Twitter/Pusholder

Državljanin Turske Mehmet Jašar Đoškun, koji je uhapšen na aerodromu u Istanbulu, tvrdi da nije pokušao da pobjegne u Crnu Goru.

Đokšun je bio izvođač radova na rezidenciji od 250 stanova u turskom Hataju, koja je srušena u razornom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju.

On je, kako prenosi t24.com.tr, u izjavi tužilaštvu kazao da ne zna zašto je zgrada uništena, te da to nema nikakve veze sa njegovom željom da ode u Crnu Goru.

Takođe je rekao da nije imao namjeru da bježi u Crnu Goru i da je kartu za let kupio 8. februara.

"Išao sam u Crnu Goru da predam vlasničke listove zgrada koje smo sagradili u Crnoj Gori", rekao je Đoškun, prenosi memurlar.net.

Navodno je rekao i da je u posljednjih godinu dana 10 puta putovao u Crnu Goru.

Njegov branilac je, prenosi taj portal, naveo je da i njegov klijent imao 20 stanova u zgradi koja se srušila i da su mu rođaci stradli usljed rušenja.

On je naveo i da oko 200 hiljada lira (oko 10.000 eura) koje je Đoškun imao kod sebe na aerodromu "nije velika suma s obzirom na finansijsku situaciju njegovog klijenta".

Govoreći o rezidenciji od 250 stanova u Hataju, Đoškun je rekao da se objekat "samo nagnuo".

"Zgrade koje nisu izgrađene u skladu sa procedurom i naukom su nakon zemljotresa i srušene. Naša zgrada se samo nagnula. Nije bilo urušavanja. Iako je bila na boku, zgrada se nije raspala i njen glavni kostur je ostao netaknut. To pokazuje da je zgrada čvrsto izgrađena", rekao je navodno Đoškun, prenosi portal memurlat.net.

Pojedini turski mediji prenose da je Đoškun nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode, dok neki navode da je sproveden u zatvor Metris u Istanbulu.

Prema pisanju turskih medija zajedno sa bratom Huseinom Jalcinom Đoškunom ima konsultantsku kompaniju u Budvi.

Portal Takvim.com navodi da su kompaniju Antis Japi, osnovali 1990. godine i da su 2017. godine svoje aktivnosti prebacili u Crnu Goru, gdje je sada i sjedište kompanije. Antis Japi ima filijale u Istanbulu, Hataju i Ankari, a u Crnoj Gori se bavi konsultantskim uslugama.

Portal Dunya.com je prenio da njihova kompanija pruža konsultantske usluge o privremenom boravku i državljanstvu pored građevinskih aktivnosti u Crnoj Gori.

Prema saznanjima "Vijesti", njih dvojica su investitori zgrade u Budvi, u naselju Boreta.

Gradnju te zgrade negativno je komentarisao dio budvanske javnosti zbog mjesta na kojem je izgrađena - objekat je napravljen na oštroj krivini na magistralnom putu od Budve ka Cetinju.

Navodno braća stoje iza Antis Boutique Residence u Budvi, a sajt te kompanije, kao i Fejsbuk stranica su od 10. februara nedostupni.

Bonus video: