Rusija odbacila tvrdnje Moldavije da želi da destabilizuje tu zemlju

Predsjednica Moldavije Maja Sandu optužila je, dan ranije, Rusiju da planira da upotrijebi strane sabotere i sruši rukovodstvo zemlje, zaustavi njeno pridruživanje Evropskoj uniji i iskoristi to u ratu protiv Ukrajine

3208 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je tvrdnje predsjednice Moldavije Maja Sandu da Moskva planira da destabilizuje situaciju u bivšoj sovjetskoj republici.

Sandu je, dan ranije, optužila Rusiju da planira da upotrijebi strane sabotere i sruši rukovodstvo zemlje, zaustavi njeno pridruživanje Evropskoj uniji i iskoristi to u ratu protiv Ukrajine.

Kako prenosi agencija Rojters, kazala je da taj plan uključuje građane Rusije, Crne Gore, Bjelorusije i Srbije koji ulaze u Moldaviju kako bi pokušali da izazovu proteste u pokušaju da se "legitimna vlada promijeni u nelegalnu vladu koju kontroliše Ruska Federacija".

U saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da su "takve tvrdnje potpuno neosnovane i nepotkrijepljene".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, takođe je negirao tvrdnje predsjednice Moldavije i zatražio da organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju posjeduju, prenijela je danas televizija N1.

Bonus video: