Lufthansa planira manje letova ljeti

Tokom pandemije promet je zaustavljen, pa su Lufthansa i aerodromi otpustili mnogo osoblja. Taj manjak do sada nijesu uspjeli da nadoknade

2046 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lufthansa planira manje letova ljeti, kako bi izbjegla haos kao prošle godine kada su mnogi polasci otkazani u posljednji čas.

Letova će biti manje, jer u sistemu avio-saobraćaja i dalje nedostaje radnika.

Tokom pandemije promet je zaustavljen, pa su Lufthansa i aerodromi otpustili mnogo osoblja. Taj manjak do sada nijesu uspjeli da nadoknade, prenosi SEEbiz.

Direktor Lufthanse, Jens Ritter, prije nekoliko dana objasnio je da se svaki detalj planira usko u saradnji sa sistemskim partnerima - aerodromima, kontrolorima avio-saobraćaja i ostalim pružaocima usluga.

On je podsjetio i na prošlogodišnji kolaps, kada su se ljudi željni putovanja nagurali u aerodrome nakon što se pandemija smirila.

Pogotovo u najvećem, u Frankfurtu, redovi su bili ogromni i putnici su predugo čekali da prođu sigurnosni i pregled prtljaga, jer broj zemaljskog osoblja nije bio adekvatan.

Iz kompanije nijesu precizirali koliko će tačno letova biti otkazano, ali plan pokriva cijelu ljetnu sezonu, od kraja marta do kraja oktobra.

Bonus video: