U Bugarskoj sedam uhapšenih zbog 18 migranata ugušenih u kamionu

Spasena 34 migranta su u bolnici gdje ljekari kažu da su se gušili u malom prostoru i da su teško dehidrirali, a danima nisu ni jeli

975 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sedam osoba je uhapšeno u Bugarskoj posle jučerašnjeg nalaženja kod Sofije 18 ugušenih migranata u napuštenom kamionu kojim su putovali od granice s Turskom do granice sa Srbijom.

"Mogu da potvrdim da je sedam osoba privedeno", rekao je za Frans pres danas zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Među uhapšenima je i šef bande krijumčara, ranije zbog trgovine ljudima osuđen na uslovnu kaznu od pet mjeseci zatvora, rekao je drugi državni zvaničnik.

Istraga je utvrdila da je kamion ilegalno prevozio 52 osobe skrivene ispod drvene građe, mahom avganistanske migrante koji su došli iz Turske.

Spasena 34 migranta su u bolnici gdje ljekari kažu da su se gušili u malom prostoru i da su teško dehidrirali, a danima nisu ni jeli.

Bugarska koja je jedan od glavnih ulaza migranata u EU, prošle godine je zabilježila porast ilegalne imigracije, uprkos 235 kilometara ograde od bodljikave duž granice s Turskom. Poslednjih mjeseci je priliv migranata najveći još od migrantske krize 2015. godine.

Bonus video: