Nivo opasnosti od terorizma u Velikoj Britaniji smanjen, ali i dalje "veoma visok"

"Veoma visok" nivo opasnosti od terorizma znači da je novi napad izgledan, dok je "kritični" nivo značio da je novi napad gotovo izvjestan
1 komentar(a)
London, policija, Foto: Reuters
London, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 15:59h

Velika Britanija je danas smanjila nivo opasnosti od terorizma s najvišeg, "kritičnog" nivoa na "veoma visok", poslije hapšenja drugog osumnjičenog za bombaški napad na stanici londonskog metroa.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad izjavila je danas da je to nagovještaj "dobrog napredovanja" u istrazi napada u kojem je u petak povrijeđeno 30 ljudi, ali je upozorila da je istraga još u toku.

"Veoma visok" nivo opasnosti od terorizma znači da je novi napad izgledan, dok je "kritični" nivo značio da je novi napad gotovo izvjestan.

Od 30 povrijeđenih osoba u londonskom metrou, 29 je pušteno iz bolnice, dok je jedna osoba zadržana na liječenju, saopštila je danas britanska zdravstvena služba.

U bolnicu je sa mjesta detonacije improvizovane eksplozivne naprave odnijeto 19 osoba, dok je 11 ljudi došlo samostalno. Najveći broj povreda bile su opekotine.

Zbog napada na metro stanici Parsons grin u pritvoru su dva osumnjičena.

Ekstremistička organizacija Islamska država saopštila je da je napad izvela njoj bliska grupa.

Bonus video: