Marsej: Četiri Amerikanke napadnute kiselinom

Portparolka kancelarije francuskog državnog tužioca je agenciji AP rekla da su dvije turistkinje povrijeđene u predjelu lica u napadu koji se desio na stanici "Sen Šarl" i da je moguće da je jednoj od njih povrijeđeno oko
119 pregleda 0 komentar(a)
Marsej, Foto: Wikipedia
Marsej, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 17.09.2017. 16:19h

Kancelarija francuskog državnog tužilaštva u Marseju saopštila je da su četiri mlade američke turistkinje napadnute kisjelinom na glavnoj željezničkoj stanici.

Žena koja ih je napala je uhapšena, ali da prilikom napada nije uzviknula nikakvu prijetnju povezanu sa terorizmom, javlja AP.

Portparolka kancelarije je agenciji rekla za sada ne postoje nagovještaji da je napad povezan s terorizmom, ali je dodala da vlasti nisu sto odsto sigurne da mogu da isključe bilo kakvu vezu s terorizmom u ovako ranoj fazi istrage.

Ona je kazala da su dvije turistkinje povrijeđene u predjelu lica u napadu koji se desio na stanici "Sen Šarl" i da je moguće da je jednoj od njih povrijeđeno oko.

Navela je da su sve četiri turistkinje, koje imaju 20-ak godina, odvedene u bolnicu, od čega su dvije primljene samo zbog stanja šoka.

Amabasada SAD u Parizu je saopštila da je diplomatsko osoblje u kontaktu sa francuskim vlastima u vezi sa napadom.

Bonus video: