VIDEO Sigurnosna kamera zabilježila trenutak sudara vozova u Grčkoj

Izvinjavajući se u fazi preliminarne istrage, šef stanice Larisa, koji je uhapšen, navodno je prihvatio svoju kobnu grešku i pripisao je "lošem tajmingu", a protiv njega je podnijeta prijava za teška krivična djela

33670 pregleda 3 komentar(a)
Detalj nakon sudara, Foto: Printscreen/Youtube/ProtoThema
Detalj nakon sudara, Foto: Printscreen/Youtube/ProtoThema

Sigurnosna kamera snimila je trenutak sudara putničkog i teretnog voza ispred Tempea u Grčkoj, u kojem su stradale i povrijeđene desetine ljudi.

Na snimku se vidi da se komercijalni voz koji se kreće ka Larisi i putnički voz koji je krenuo iz Atine, nalaze se na istoj pruzi i kreću se brzinom od 166 kilometara na sat, pri čemu ne mogu da izbjegnu sudar, prenosi Nova.rs pisanje Protothema.gr.

Prema podacima koji su se pojavili, čini se da je do nesreće došlo zbog pogrešnog rukovanja šefa stanice u Larisi koji je na dionici Larisa – Evangelismos putnički voz usmjerio na silaznu saobraćajnu prugu, zbog čega je on bio na istoj liniji kao i teretni voz.

Napominje se da je po cijeloj svojoj dužini željeznička pruga koja povezuje Atinu sa Solunom dvostruka.

Izvinjavajući se u fazi preliminarne istrage, šef stanice Larisa, koji je uhapšen, navodno je prihvatio svoju kobnu grešku i pripisao je "lošem tajmingu", a protiv njega je podnijeta prijava za teška krivična djela.

Broj poginulih u željezničkoj nesreći u Grčkoj porastao je na 40, saopštili su na brifingu predstavnici Vatrogasne brigade i policije.

Kako prenosi Ekatimerini, procjenjuje se da će broj poginulih rasti.

Na liječenju su i 72 povrijeđene osobe, od kojih je šest na intenzivnoj njezi.

Prethodno je grčka državna televizija ERT javila da se između 50 i 60 ljudi još vodi kao nestalo.

Bonus video: