"VAŽNO HAPŠENJE"

Istraga napada u Londonu: Uhapšen 18-ogodišnjak, evakuisani žitelji Sanbarija

Navedeno je da je osumnjičeni uhapšen "u lučkom području Dovera" zbog veze sa "terorističkim aktima"
0 komentar(a)
London policija, Foto: Reuters
London policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2019. 14:06h

Britanska policija je objavila da je izvršila "važno hapšenje" u vezi sa napadom na stanici metroa u Londonu.

"Jutros smo izveli važno hapšenje u okviru istrage", navodi se u saopštenju.

Navedeno je da je osumnjičeni 18-ogodišnjak jutros uhapšen "u lučkom području Dovera" zbog veze sa "terorističkim aktima".

U napadu improvizovanom bombom na stanici Parsons grin u Londonu povrijeđeno je 30 ljudi, a zemlja je na najvišem stepenu pripravnosti.

Odgovornost je preuzela Islamska država.

Britanska policija je danas takođe evakuisala i žitelje Sanbarija nastanjene u blizini kuće koju policija pretražuje nakon hapšenja mladića osumnjičenog za bombaški napad.

U saopštenju policije navedeno je da su žitelji koji stanuju u blizini objekta na adresi koje pretražuju u Sanbariju, nedaleko od aerodroma Hitrou, evakuisani iz preventivnih razloga, prenijele su agencije.

Na licu mjesta se nalaze kordoni policajaca u prečniku od 100 metara od adrese na kojoj londonska policija vrši pretragu, u kojoj učestvuju i pripadnici lokalne policije.

Dok britanske vlasti sprovode istragu, na stotine vojnika raspoređeno je širom zemlje iz bezbjednosnih razloga, pridruživši se policajcima na javnim mjestima kako bi spriječili eventualne napade poslije jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" kasno sinoć, nakon što je bomba djelimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage vjeruju da bi mogao da uslijedi još jedan napad, navodi AP.

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.