Ova beba je imala svega deset odsto šansi da preživi: Imodžen je nadmašila sva očekivanja i uspjela

"Imodžen je prošla kroz toliko toga i više nego što ćemo mi ikada proći u životu i ona je to razbila", rekla je njena majka Rejčel Stounhaus (28)

8169 pregleda 2 komentar(a)
Rejčel i Kori sa Imodžen, Foto: Facebook
Rejčel i Kori sa Imodžen, Foto: Facebook

Beba sa manje od deset odsto šansi da preživi kada je rođena u 22. nedjelji je prevazišla izglede i napreduje, rekli su njeni roditelji, piše BBC.

Imodžen je bila teška 515 g kada je rođena u bolnici u gradu Svonsiju u Velsu 6. septembra.

Sada, nakon 132 dana u bolnici, šestomjesečno dijete se vratilo kući u Bridžend.

"Imodžen je prošla kroz toliko toga i više nego što ćemo mi ikada proći u životu i ona je to razbila", rekla je njena majka Rejčel Stounhaus (28).

Imodžen je rođena samo nekoliko minuta po dolasku u bolnicu i odmah je stavljena u kesu u inkubatoru koja je oponašala matericu.

Rejčel je rekla da je vidjeti svoju novu, sićušnu bebu u jedinici intenzivne njege i uzeti njenu izuzetno krhku i prozirnu sliku, "kao iskustvo van tijela".

Rekla je da se sjeća da je pomislila: "Ova beba bi trebalo da bude u mom stomaku, ali nije. Ovaj fetus je sada moja beba ispred mene i sada moram da vjerujem svim ovim ljudima oko sebe."

Rejčel i njenom partneru Koriju je rečeno da njihova beba ima krvarenje trećeg stepena na mozgu.

Tokom 98 dana koje je provela na intenzivnoj njezi, savladala je bezbroj prepreka, uključujući šum na srcu, plućno krvarenje, sepsu i brojne transfuzije krvi.

"Bila je bockana i bockana cio dan, svaki dan, ali morala sam da zapamtim da je ovo bilo da bi joj bilo bolje", rekla je Rejčel.

"Bio je to najstrašniji period u mom životu, ali to nisam znala zbog toga koliko je osoblje bilo nevjerovatno sa mnom i mojom porodicom. Uvijek su mi vjerovali kao mami i mojim instinktima", kazala je Rejčel.

Imodžen je sada kod kuće, ali joj je i dalje potreban kiseonik, a Rejčel je rekla da su ljekari zadovoljni radom njenih organa i da nema problema sa vidom i sluhom.

Bonus video: