Najveća kazna u istoriji britanskog kockanja: "Vilijam Hil" mora da plati 19,2 miliona funti

Regulatorni organ je naveo da su problemi otkriveni bili toliko zabrinjavajući da se ozbiljno razmatrala i suspenzija licence firmi

10452 pregleda 3 komentar(a)
Vilijam Hil (ilustracija), Foto: Reuters
Vilijam Hil (ilustracija), Foto: Reuters

Britanska komisija za kockanje izrekla je kaznu od 19,2 miliona funti kompanijama koje se nalaze u vlasništvu grupe kladionica "Villijam Hil".

Kako prenosi Rojters, do najveće kazne u istoriji kockanja u Velikoj Britaniji, došlo je zbog propusta "Vilijam Hila" da zaštiti potrošače, kao i zbog slabe kontrole protiv pranja novca.

Regulatorni organ je naveo da su problemi otkriveni u tri kompanije grupe "Villijam Hil" - koja je i sama u vlasništvu operatera za onlajn igre i klađenje "888" - bili toliko zabrinjavajući da se ozbiljno razmatrala i suspenzija licence toj firmi.

"Pronašli smo ozbiljne probleme u vezi sa nepoštovanjem mjera bezbjednijeg kockanja, kao i propuste u kontroli pranja novca u cijeloj kompaniji", rekao je za BBC radio Endrju Rouds, izvršni direktor Komisije za kockanje.

Rojters navodi da je klijentima bilo dozvoljeno da ulože velike sume novca bez ikakve provjere kompanije, saopštila je Komisija.

U odgovoru, "888" je naveo probleme koji su doveli do novčanih kazni vezanih za period prije preuzimanja vlasništva, pošto je prošle godine završio preuzimanje "Villijam Hila" i povezanih kompanija.

"Nakon što je Villijam Hil kupljen, kompanija je brzo riješila identifikovane probleme primjenom rigoroznog akcionog plana", rekao je portparol "888".

Bonus video: