Berluskoni se javio iz bolnice, rekao da je u teškom stanju, ali da će se "još jednom izvući"

Medijski magnat koji se od srijede nalazi na intenzivnoj njezi, "odmara se i dobro reaguje na liječenje", rekao je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani

12093 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (86), koji boluje od leukemije i hospitalizovan je na intenzivnoj njezi milanske bolnice, poručio je da je u teškom stanju, ali će se "još jednom izvući".

"Uspijevao sam pobijediti strminu, čak i u teškim i delikatnim situacijama", poručio je Berluskoni putem italijanskih dnevnih novina Il Đornale, koje su dio njegovog medijskog carstva.

Medijski magnat koji se od srijede nalazi u jedinici intenzivne njege u prestižnoj bolnici San Rafaele, u Milanu, "odmara se i dobro reaguje na liječenje", rekao je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani za televiziju Rai 3, prenosi Hina.

Tajani, bivši predsjednik Evropskog parlamenta, broj dva je u Berluskonijevoj stranci Forca Italija, koja je dio vladajuće koalicije premijerke Đorđe Meloni. Zbog svoje dugovječnosti u politici Berluskoni je dobio nadimak "besmrtni". Ponovno je izabran u parlament 2022. godine. Njegovi ljekari objavili su da pati od infekcije pluća povezane s "hroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje boluje neko vrijeme".

Rodbina bivšeg premijera, predvođena bratom i djecom, posjetila ga je na kardiološkom odjeljenju u toj bolnici u predgrađu Milana.

"Bolje mu je nego prije, bolje mu je", rekao je dugogodišnji prijatelj i saradnik Fedele Konfalonijeri koji ga je posjetio. Navijači fudbalskog kluba Monca, čiji je Berluskoni vlasnik, na vratima bolnice okačili su transparent "Hrabro, Silvio! Monca je uz tebe".

"Sjutra idemo na teren i zbog njega jer njegov princip je nikad ne odustati, boriti se do kraja. Moramo s tim duhom izaći na teren, razveseliti ga pobjedom", rekao je trener Monce Rafaele Paladino uoči utakmice protiv Udinezea.

Bivši premijer i senator Mateo Renci, Berluskonijev politički suparnik, u petak je na Tviteru objavio poruku podrške: "Hrabro, Silvio. Čekamo te nasmijanog u Senatu."

Silvio Berluskoni, jedan od najbogatijih ljudi na poluostrvu, s bogatstvom koje Forbs procjenjuje na 6.4 milijarde eura, posljednjih je godina sve češće u bolnici.

Prošlog mjeseca milijarder je već proveo četiri dana u istoj bolnici, a pušten je prije nedjelju dana. Berluskoni je u politiku ušao 1994. godine i bio je premijer ukupno devet godina. Uprkos nizu seksualnih skandala i sudskih procesa koji su narušili njegov imidž, za dio Italijana on je i dalje politički izbor.

Bonus video: