Marsej: Francuski spasioci pronašli šesto tijelo u ruševinama zgrada

Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat

6653 pregleda 0 komentar(a)
Vatrogasac na jednoj od zgrada, Foto: Reuters
Vatrogasac na jednoj od zgrada, Foto: Reuters

Francuski spasioci pronašli su šesto tijelo u ruševinama zgrada u južnom gradu Marseju koje su se srušile juče nakon eksplozije, rekao je danas portparol policije, prenosi Rojters.

Vlasti su ranije saopštile da su identifikovale osam osoba nestalih nakon eksplozije u nedjelju, koja je uništila dvije stambene zgrade, a treća se djelimično srušila.

Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat.

"Otkrivanje tijela je jezivo, teško i dramatično", rekao je ministar stanovanja Olivije Klajn, obraćajući se novinarima u Marseju, dodajući da vlada mora da podrži žrtve, njihove porodice i one koji su evakuisani iz svojih domova.

"Akcije spasavanja se nastavljaju sa brigom i odlučnošću i evakuisano je 40 zgrada u blizini lokacije", dodao je on.

Urušavanje je izazvalo požar koji je zakomplikovao spasilačke napore a vatra je nastavila da gori u ponedjeljak.

Pet osoba je u nedelju prebačeno u bolnicu sa teškim povredama koje nisu opasne po život.

Godine 2018. na oko kilometar od mjesta gdje su se nalazile zgrade u Marseju, srušile su se tri druge strukture koje se smatraju nepogodnim za stanovanje, a tada je stradalo osam ljudi.

Gradonačelnik Marseja je rekao da se paralela ne može povući, dok je tužilac rekao da za zgrade koje su se srušile u nedjelju nije poznato da imaju bilo kakvih strukturalnih problema i da se kao moguće objašnjenje istražuje eksplozija gasa.

Bonus video: