Zaharova: Više od 20 njemačkih diplomata protjeruje se iz Rusije

Njemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je Frans presu da je "pročitalo izjave" Zaharove

4982 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da protjeruje "više od 20" njemačkih diplomata, u znak odmazde prema sličnoj mjeri koju je preduzeo Berlin, što Njemačka nije potvrdila.

"Više od 20" njemačkih diplomata protjeruje se iz Rusije, rekla je za televiziju Zvezda portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova.

Ministarstvo je ranije danas saopštilo "mjere odmazde" poslije "još jednog masovnog protjerivanja" ruskih diplomata u Njemačkoj.

"Najoštrije osuđujemo akcije Berlina, koje nastavljaju da uništavaju čitav niz rusko-njemačkih odnosa, uključujući i njihovu diplomatsku dimenziju", navodi se u saopštenju.

Njemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je Frans presu da je "pročitalo izjave" Zaharove.

"Savezna (njemačka) vlada i ruska strana su posljednjih nedjelja bili u kontaktu oko kadrovskih pitanja u svojim predstavništvima u inostranstvu", dodalo je njemačko ministarstvo ne navodeći druge detalje.

Bliski ekonomski partner Rusije prije vojne ofanzive u Ukrajini, Njemačka se od tada udaljila od Moskve, finansijski i vojno podržavajući Kijev u sukobu.

Berlin je krajem januara konačno pristao da pošalje veliki broj svojih tenkova Leopard, što je bila prekretnica u vojnoj podršci Zapada.

Bonus video: