U Parizu organizovan skup za usvajanje sankcija protiv supruge ruskog zvaničnika

Ona je prije razvoda promijenila prezime da ne bude više Ivanova, ali je zamjenik ministra i dalje njen jedini izvor finansija

11308 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa skupa u Parizu, Foto: REUTERS
Detalj sa skupa u Parizu, Foto: REUTERS

Nekoliko desetina demonstranata zatražilo je danas na skupu u Parizu da Evropska unija (EU) proširi sankcije Rusiji na suprugu zamjenika ruskog ministra odbrane, optuženog za zaobilaženje sankcija.

Timur Ivanov, pod evropskim sankcijama od oktobra, razveo se od svoje supruge Svetlane Manjovič u ljeto 2022. kako bi je zaštitio od sankcija, rekle su pristalice protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog u zatvoru u Rusiji.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade u kojoj navodno boravi Svetlana Manjovič.

Ona je prije razvoda promijenila prezime da ne bude više Ivanova, ali je zamjenik ministra i dalje njen jedini izvor finansija, rekli su demonstranti i zatražili da joj se zabrani ulazak u Evropsku uniju i da joj se zamrznu finansijska sredstva.

"To je porodica ratnih zločinaca", rekao je neimenovani demonstrant i dodao da su francuske vlasti upozorene ali za sada nije bilo odgovora.

Pristalice Navaljnog su u decembru objavile istragu zasnovanu na imejlovima Svetlane Manjovič u kojima se opisuje luksuzan život u Evropi sa odmorima u Sen-Tropeu na jugu Francuske i korišćenjem luksuznih automobila.

Bonus video: