U poljskoj šumi pronađeni ostaci neidentifikovanog vojnog objekta

Područje u kojem je predmet pronađen je stotinama kilometara od granice Poljske sa Ukrajinom, Bjelorusijom i ruskom eksklavom Kalinjingradom

3617 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta gdje je objekat pronađen, Foto: Reuters
Sa mjesta gdje je objekat pronađen, Foto: Reuters

Ostaci "neidentifikovanog vojnog objekta" pronađeni su na sjeveru Poljske, u gradu Zamośća u blizini Bidgošča, objavilo je u Ministarstvo nacionalne odbrane Poljske na Tviteru.

"Situacija ne ugrožava sigurnost stanovnika. Mjesto pronalaska istražuju poljski oficiri, vojna policija i saperi", objavilo je ovo ministarstvo, prenosi Rojters.

Vojno tužilaštvo takođe istražuje ono što je ministar pravde Zbigniev Ziobro na Tviteru opisao kao "ostatke vojnog objekta iz vazduha" u šumi nekoliko kilometara od Bidgošča.

Ostaci vojnog objekta pronađeni su u sjevernoj Poljskoj u blizini grada Bidgošč., saopštili su u četvrtak poljsko Ministarstvo odbrane i ministar pravosuđa, potvrđujući ranije medijske izvještaje o otkriću neke vrste objekta u tom području.

Nije odmah bilo jasno šta je predmet, odakle je došao ili koliko dugo je tu bio. Ministar pravde je rekao da je pronađen u šumi.

"Vojni odjel Okružnog tužilaštva u Gdanjsku, pod nadzorom Kancelarije nacionalnog tužilaštva, pokrenuo je postupak u vezi s ostacima vazdušnog vojnog objekta pronađenog u šumi nekoliko kilometara od Bidgošča", rekao je ministar pravde Zbigniev Ziobro na Tviteru.

"Situacija ne ugrožava sigurnost stanovnika. Lokaciju otkrića istražuju" poljski oficiri i vojna policija, saopštilo je Ministarstvo.

Područje u kojem je predmet pronađen je stotinama kilometara od granice Poljske sa Ukrajinom, Bjelorusijom i ruskom eksklavom Kalinjingradom.

Vojna policija, regionalna policija, gradonačelnik sela Zamość, tužilaštvo u Gdanjsku i portparol vlade odbili su da daju dalje komentare, prenio je Rojters.

Bonus video: