Erdoganu pozlilo tokom TV intervjua

Uoči neizvjesnih predsjedničkih i parlamentarnih izbora 14. maja, na kojima se bori za treći mandat, Erdogan vodi žestoku kampanju, sa najmanje tri javna nastupa dnevno

9040 pregleda 1 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, otkazao je današnje aktivnosti u okviru predizborne kampanje da bi se odmorio dan pošto mu je pozlilo tokom televizijskog intervjua, navodno zbog stomačnih tegoba.

Tokom sinoćnjeg intervjua Erdogana za dvije turske televizije program je iznenada prekinut i nastavljen 20 minuta kasnije, kada je 69-godišnji turski lider rekao da ima "ozbiljan stomačni virus" i izvinio se zbog prekida.

Erdogan koji je danas trebalo da održi govore u tri grada, objavio je na Tviteru da će se odmarati kod kuće po savjetu lekara i da će ga zamijeniti potpredsjednik Turske Fuat Oktaj. Dodao je da će sjutra nastaviti aktivnosti.

Uoči neizvjesnih predsjedničkih i parlamentarnih izbora 14. maja, na kojima se bori za treći mandat, Erdogan vodi žestoku kampanju, sa najmanje tri javna nastupa dnevno.

Predstojeći predsjednički izbori su najozbiljniji test za Erdogana u posljednjih 20 godina, koliko je proveo na funkcijama premijera i predsjednika, a ankete daju blagu prednost opozicionom lideru Kemalu Kiličdarogluu.

Bonus video: