Vođa grupe Vagner: Vjerujem da je ukrajinska kontraofanziva već počela

"Vjerujem da je napredovanje ukrajinske vojske već počelo... Vidimo najveću moguću aktivnost i na perimetru i unutar linija fronta. Zato vjerujem da je sve već počelo. I vjerujem da će ući u aktivnu fazu u vrlo bliskoj budućnosti. To bi moglo biti pitanje dana", naglasio je Prigožin

22364 pregleda 78 reakcija 0 komentar(a)
Prigožin, Foto: Reuters
Prigožin, Foto: Reuters

Vođa ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin saopštio je da vjeruje da je obećana ukrajinska kontraofanziva već počela i da njegove snage primjećuju pojačanu aktivnost duž fronta.

U audio poruci koju je njegova pres služba objavila na društvenim mrežama, Prigožin je rekao da će "aktivna faza" kontraofanzive početi narednih dana, prenosi Rojters.

Kijevska vlada već duže vrijeme obećava kontraofanzivu, kako bi povratila teritorije na istoku koje je Rusija anektirala nakon invazije u februaru 2022. godine.

"Vjerujem da je napredovanje ukrajinske vojske već počelo... Vidimo najveću moguću aktivnost i na perimetru i unutar linija fronta", rekao je Prigožin.

"Zato vjerujem da je sve već počelo. I vjerujem da će ući u aktivnu fazu u vrlo bliskoj budućnosti. To bi moglo biti pitanje dana", naglasio je Prigožin.

On je rekao da su njegove snage napredovale 230 metara u borbama za Bahmut na istoku Ukrajine. Srušeni Bahmut, nekada dom za 70.000 građana, pod opsadom je skoro 10 mjeseci.

Prigožin je rekao da su ukrajinske snage sada ograničene na područje u gradu koje čini samo 2,64 kvadratnih kilometara.

Rojters prenosi da nisu mogli da provjere izvještaje sa ratišta.

Prigožin je ponovio i svoju žalbu, kako Moskva ignoriše njegove molbe da poveća zalihe granata.

"Ministarstvo odbrane nam nije obezbijedilo artiljerijsku municiju i imamo resurse samo za nekoliko dana", rekao je Prigožin.

"Oni ignorišu sve Vagnerove zahtjeve", zaključio je on.

Bonus video: