London: Uhapšeno šest aktivista protiv monarhije, zaplijenjeno stotine plakata sa sloganom "Nije moj kralj"

Uhapšeno je i 13 aktivista ekološke grupe "Samo zaustavite naftu" (Džast stop oil) blizu rute kojom treba da prođe kraljevska povorka, prenosi novinar agencije Frans pres

3439 pregleda 6 komentar(a)
Članovi Republike na demonstracijama, Foto: Reuters
Članovi Republike na demonstracijama, Foto: Reuters

Šest aktivista protiv monarhije uhapšeno je jutros u Londonu gde su se spremali da demonstriraju protiv krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, javili su organizatori demonstracija.

Portparol grupe Republika čije su se stotine pristalica okupile na Trafalgar skveru, na putu kraljevske povorke, rekao je da je policija uhapsila šest njihovih organizatora i zaplijenila stotine plakata sa sloganom "Not my King" (Nije moj kralj).

Među uhapšenim je i predsjednik grupe Grejem Smit, navela je grupa Republika na Tviteru.

Okupljeni antimonarhistsički demonstranti uzvikivali su "Oslobodite Grejama Smita".

Oko više stotina aktivista koji su nosili plakate sa rečima "Građani ne podanici" i "Ukinuti monarhiju", nalaze se ljudi koji poštuju monarhiju i koji su im uzvraćali "Nek Bog spase kralja" (God save the King).

Uhapšeno je i 13 aktivista ekološke grupe "Samo zaustavite naftu" (Džast stop oil) blizu rute kojom treba da prođe kraljevska povorka, prenosi novinar agencije Frans pres.

Grupa je predvidjela da tokom krunisanja protestuje zbog eksploatacije nafte.

Policijski zvaničnik Kristijan Bant upozorio je juče da će demonstracije koje remete krunisanje biti tretirane sa najnižim nivoom tolerancije.

Bonus video: