Rusija: Dvije osobe ubijene u napadima na regione koji se graniče sa Ukrajinom

Moskva je okrivila Kijev i njegove zapadne saveznike za sve veći broj napada i sabotažnih operacija. Ukrajina je odbacila te optužbe

3039 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz okoline Belgoroda, Foto: Reuters
Detalj iz okoline Belgoroda, Foto: Reuters

Dvije osobe su ubijene danas u Rusiji u napadima na regione koji se graniče sa Ukrajinom, saopštile su regionalne vlasti dok se ruska teritorija suočava sa serijom napada bez presedana.

"Jedna osoba je poginula. To je radnik obezbjeđenja u jednom gradskom preduzeću. U vrijeme napada bio je na ulici", izjavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim riječima, u tom napadu na selo Čebekino, nedaleko od ukrajinske granice, povrijeđene su dvije mlade osobe od 15 i 17 godina, koje su prebačene u bolnicu. Povrijeđena je još jedna osoba koja nije hospitalizovana.

Gladkov je rekao da su napadi prouzrokovali štetu na dalekovodima i požar.

Belgorodska oblast, koja se graniči sa Ukrajinom, bila je ranije ove nedjelje meta oružanog upada sa ukrajinske teritorije i od tada je meta redovnih napada.

Na drugom mjestu duž ukrajinske granice, guverner Kurske oblasti Roman Starovojt izjavio je danas da je jedna osoba stradala u minobacačkoj vatri u blizini sela Plehovo.

Moskva je okrivila Kijev i njegove zapadne saveznike za sve veći broj napada i sabotažnih operacija. Ukrajina je odbacila te optužbe.

Bonus video: