Putin čestitao "dragom prijatelju" Erdoganu

Ruski predsjednik kazao da je pobjeda Erdogana na izborima dokaz da turski narod cijeni njegovu nezavisnu spoljnu politiku

5132 pregleda 3 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je „dragom prijatelju“ Redžepu Tajipu Erdoganu koji je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj, rekavši da je pobjeda dokaz da turski narod cijeni Erdoganovu nezavisnu spoljnu politiku.

"Pobjeda na izborima bila je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada kao šefa Republike Turske, jasan dokaz podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku", naveo je Putin u poruci Erdoganu, saopšteno je iz Kremlja.

„Veoma cijenimo vaš lični doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i obostrano korisne saradnje u različitim oblastima“, rekao je Putin, kako prenosi Rojters.

Putin je rekao da pridaje veliki značaj zajedničkim projektima kao što su turska nuklearna elektrana Akuju, koju gradi ruska državna energetska grupa Rosatom, i gasno čvorište koje je Putin predložio da se napravi u Turskoj.

Bonus video: