Micotakis pozitivan na kovid-19: Prekinuo kampanju, trebalo da ide na Svetu Goru

"Zagrljaji i poljupci su uvijek odlična zabava, ali ponekad postoji cijena koju treba platiti", rekao je Micotakis

8585 pregleda 0 komentar(a)
Micotakis, Foto: Reuters
Micotakis, Foto: Reuters

Donedavni i vjerovatno naredni grčki premijer, konzervativac Kirjakos Micotakis, favorit na predstojećim parlamentarnim izborima sa svojom strankom Nova demokratija, saopštio je danas da prekida predizbornu kampanju pošto je bio pozitivan na testu na kovid-19.

"Siguran sam da ću zbog toga morati da ostanem kod kuće nekoliko dana", poručio je Micotakis na društvenim mrežama.

"Zagrljaji i poljupci su uvijek odlična zabava, ali ponekad postoji cijena koju treba platiti", dodao je on o svojoj sumnji kako se zarazio tokom javnih nastupa.

Pedesetpetogodišnji bivši premijer koji je vakcinisan, trebalo je ovog vikenda da otputuje na Svetu Goru, što se povezuje i s tim da bi jedna nova procrkvena stranka mogla da mu oduzme dio glasova vjernika.

Ankete objavljene ove nedelje stavljaju Novu demokratiju za oko 20 procentnih poena iznad rivalske ljevičarske Sirize.

Na parlamentarnim izborima 21. maja Nova demokratija je pobijedila Sirizu sa 20 procenata razlike (40:20), ali joj je nedostajalo pet mjesta za apsolutnu većinu u parlamentu od 300 mjesta.

Dotadašnji premijer Micotakis odmah je odbio mandat da formira koalicionu vladu i izdejstvovao ponovne nove izbore koji će biti 25. juna, a predsjednik najvišeg privrednog suda, Suda za poravnanja, Joanis Sarmas imenovan je za privremenog premijera.

Bonus video: