Švedska: Rolerkoster iskočio iz šina u zabavnom parku u Stokholmu, jedna osoba poginula

Iz uprave Grona Lunda su rekli da će 140 godina star park biti do daljeg zatvoren. Portparol nije bio odmah dostupan za komentar o nesreći

9748 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz Štokholma, Foto: Reuters
Detalj iz Štokholma, Foto: Reuters

Jedna je osoba poginula a nekoliko ih je povrijeđeno u nesreći koja se u nedjelju dogodila u "vozu smrti' u zabavnom parku Grona Lund u Stokholmu, javila je novinska agencija TT pozivajući se na portparola parka.

Televizija SVT je, pozivajući se na očevice, objavila da je do nesreće došlo kada je „Jetline roller coaster“ djelimično iskočio iz šina za vrijeme vožnje, prenosi N1.

Vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i helikopter odmah su poslati u zabavni park, a policija je rekla da istražuje pojedinosti nesreće.

Detalj iz Štokholma
Detalj iz Štokholmafoto: Reuters

Iz uprave Grona Lunda su rekli da će 140 godina star park biti do daljeg zatvoren. Portparol nije bio odmah dostupan za komentar o nesreći.

Dženi Lagersted, novinarka koja se u trenutku nesreće zatekla u parku s članovima svoje porodice za SVT je rekla da je čula buku i primijetila da se u trenutku nesreće snažno tresla struktura šina.

"Moj suprug je vidio kako prikolica rolerkostera s ljudima u njemu pada na tlo“, rekla je Lagersted.

"Džetlajn“ s čeličnim gusjenicama može postići brzinu do 90 kilometara na sat i visinu od 30 metara, a svake godine preveze više od milion posjetilaca, navodi se na internet stranici zabavnog parka.

Bonus video: