U Francuskoj počelo okupljanje ispred opštinskih zgrada

"Vrijeme je za smirivanje situacije", dodao je Patrik Žari koji je zahvalio babi ubijenog mladića koja je u nedelju pozvala na mir

2970 pregleda 0 komentar(a)
Okupljanje u Persanu, Foto: REUTERS
Okupljanje u Persanu, Foto: REUTERS

Okupljanja ispred opštinskih zgrada širom Francuske počela su danas širom zemlje, a organizuju se poslije nedavnog napada na dom gradonačelnika na širem području Pariza.

Skup je počeo u Nanteru, gradu gdje je prije gotovo nedelju dana policija ubila 17-godišnjaka Naela. To ubistvo je izazvalo proteste zabilježne nasiljem širom Francuske.

Gradonačelnik Nantera Patrik Žari izjavio je danas da su noći teške za stanovnike od ubistva Naela i dodao da je to neprekidno nasilje neprihvatljivo.

"Vrijeme je za smirivanje situacije", dodao je Žari koji je zahvalio babi ubijenog mladića koja je u nedelju pozvala na mir.

Poslije nekoliko noći nasilja zbog smrti 17-godišnjeg mladića, izgrednici su tokom vikenda razvalili vrata kuće Vensana Žanbrena, gradonačelnika E-le-Roz, na južnoj periferiji Pariza.

Supruga gradonačelnika kao i jedno od njihovo dvoje male djece su povređeni, dok su pokušavali da pobjegnu od napadača koji su automobilom razvalili ulazna vrata kuće. Gradonačelnik nije bio u svom domu za vrijeme napada.

Bonus video: