BLOG U napadu na Harkovsku oblast povrijeđene 43 osobe

Rat u Ukrajini – 495. dan

24568 pregleda 13 komentar(a)
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Herson, Foto: Reuters
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Herson, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2023. 23:05h
Završeno
22:58h

Najmanje 43 osobe, uključujući 12 djece, povrijeđene su nakon što je ruski projektil pogodio parking stambene zgrade u Harkovskoj oblasti, saopštile su lokalne vlasti.

Među 12 djece su jednogodišnje dijete i desetomjesečna beba, prenosi BBC.

Prema tvrdnjama ukrajinskih vlasti, ruska raketa Iskander pala je u grad Pervomajski oko 13 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

(MINA)

14:02h

Rusija je rasporedila više od 180 hiljada novih vojnika u Ukrajini na dva glavna istočna fronta, saopštila je ukrajinska vojska.

Navodi se da su ruske trupe raspoređene u zoni odgovornosti Istočne grupe snaga, na Limansko-Kupjanskom frontu, prenosi CNN.

"Ovaj front je duži, zbog čega neprijatelj tamo i koncentriše svoje snage", rekao je portparol istočne grupacije ukrajinskih oružanih snaga Serhij Čerevatij.

Čerevatij je ukrajinskim medijima u ponedjeljak rekao da se trenutno više od 120 hiljada neprijateljskih vojnika nalazi na pravcu Liman-Kupjansk.

(MINA)

13:41h

U ruskom granatiranju u utorak je ranjeno 12 ljudi, uključujući petoro dece, u malom gradu Pervomajsku u ukrajinskoj oblasti Harkov, rekao je guverner regije Oleh Sinehubov, prenosi Rojters.

Sinehubov je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram rekao da se granatiranje dogodilo u 13:35 po kijevskom vremenu (10:35 GMT) i da je nekoliko automobila zapaljeno.

08:21h

Muškarac i žena poginuli su u jutarnjem granatiranju grada Hersona na jugu Ukrajine, saopštilo je lokalno tužilaštvo u utorak, prenosi agencija Rojters.

Broj ranjenih se utvrđuje. Prijavljena je i materijalna šteta, navodi se u saopštenju.

08:20h

Rusija je odbila napad pet ukrajinskih dronova u Moskvi i obližnjem regionu, saopštilo je danas njeno ministarstvo odbrane, prenosi agencija Rojters.

Bonus video: