Guverneri: Ruske oblasti Kursk i Belgorod bile pod vatrom ukrajinskih snaga

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov je rekao da su ruske odbrambene snage oborile tri vazdušna objekta, uključujući jedan dron

3263 pregleda 2 komentar(a)
Belgorod (Ilustracija), Foto: Reuters
Belgorod (Ilustracija), Foto: Reuters

Ruske oblasti Kursk i Belgorod bile su pod vatrom ukrajinskih snaga preko granice danas u ranim satima, saopštili su guverneri regiona, navodeći da je najmanje jedna osoba ranjena, prenosi Rojters.

"Napad na grad Valujiki trajao je više od sat vremena", napisao je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Jedna žena je zadobila rane grudnog koša od gelera.

Gladkov je rekao da su ruske odbrambene snage oborile tri vazdušna objekta, uključujući jedan dron.

Ukrajinske snage su takođe ispalile 12 puta iz raketnih bacača Grad, dodao je on.

U napadima je oštećeno najmanje osam privatnih kuća.

Roman Starovojt, guverner Kurske oblasti, sjeverno od Belgoroda i takođe na granici sa Ukrajinom, rekao je da su škola i privatna kuća oštećene kada je na selo Tjotkino ispaljena vatra, ne precizirajući oblik napada.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izvještaje.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju u Ukrajini pod ruskom kontrolom.

Obje strane poriču da su ciljale civile u 16-mjesečnom ratu koji je Rusija pokrenula protiv svog susjeda u februaru 2022.

Eksplozije i napadi na ruske regione koji se graniče sa Ukrajinom dešavaju se skoro svakodnevno posljednjih mjeseci, a ruski zvaničnici okrivljuju ili ukrajinske snage ili proukrajinske sabotere.

Bonus video: