Štrajk zaposlenih na italijanskim aerodromima: Hiljade letova otkazano

Na aerodromu Fjumičino-Leonardo da Vinči u Rimu otkazano je oko 200 letova za Kopenhagen, Stokholm, Barselonu ili Palma de Majorku, kao i za Palermo ili Kataniju na Siciliji

3812 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hiljade odlaznih i dolaznih letova na italijanskim aerodromima otkazano je danas zbog štrajka zaposlenih koji zahtijevaju obnovu kolektivnog ugovora.

Oko 250.000 domaćih i međunarodnih putnika ostalo je bez svojih letova jer agenti za prijem i prijavu putinaka štrajkom traže potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji je istekao prije šest godina.

Na aerodromu Fjumičino-Leonardo da Vinči u Rimu otkazano je oko 200 letova za Kopenhagen, Stokholm, Barselonu ili Palma de Majorku, kao i za Palermo ili Kataniju na Siciliji.

Posebno su pogođene kompanije Malta Air, koja upravlja linijama u ime Rajanera, Ita ervejza (bivša Alitalija) i Vuelinga, čiji su piloti odlučili da se pridruže štrajku osoblja na zemlji.

Otkazano je skoro 150 letova na dva milanska aerodroma, Linate i Malpensa, tridesetak u Torinu-Kaselu, isto toliko u Palermu.

Ministar saobraćaja Mateo Salvini pozvao je štrajkače na "zdrav razum" da ne usporavaju kretanje i da "ne naude milionima drugih radnika i turista".

Bonus video: