U Poljskoj na kupalištu pokušali da linčuju Gruzijce nakon što su djeca rekla da se "čike neprimjereno ponašaju"

U subotu predveče je lokalna policija stigla na kupalište na dojavu da se četvorica muškaraca ponašaju neprimjereno prema djeci, što je roditeljima kazala jedna djevojčica, a kasnije i nekoliko dječaka

7405 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poljska policija morala je da upotrijebi ovog vikenda gas da na kupalištu u Bitomu na jugu Poljske spriječi masu koja je htjela da linčuje četvoricu stranaca za koje su pomislili da su pedofili jer je nekoliko djece prijavilo roditeljima da se "čike" neprimjereno ponašaju.

U subotu predveče je lokalna policija stigla na kupalište na dojavu da se četvorica muškaraca ponašaju neprimjereno prema djeci, što je roditeljima kazala jedna djevojčica, a kasnije i nekoliko dječaka.

"Dobili smo poziv da se neki muškarci ponašaju neprimjereno prema maloljetnicima. Bili smo prinuđeni da intervenišemo. Zadržali smo četiri osobe osumnjičene za pedofiliju. Riječ je o strancima, muškarcima starim od 18 do 48 godina", kazala je poljskim medijima Ana Lenkjevič iz Komande gradske policije u Bitomu.

Gosti kupališta sami su zadržali četvoricu državljana Gruzije, kako javljaju poljski mediji, ali kada je policija htjela da ih odveze, masa je pokušala to da spriječi, a policija, plašeći se linčovanja, upotrijebila je biber gas da rastjera masu.

"Policajci su morali da upotrijebe gas. Nisu očekivali takvo ponašanje mase", kazala je Lenkjevič.

Bonus video: