Hiljade ljekara u Engleskoj u štrajku: Bolnice paralizovane

Hiljade operacija i zakazanih pregleda je otkazano, a zdravstveni zvaničnici su saopštili da će posljednja runda štrajkova ostaviti nikada veće posljedice na sistem jer gotovo nikakva njega ne može biti pružena u bolnicama ukoliko je ne nadgleda senior

3548 pregleda 2 komentar(a)
Detalj tokom štrajka, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj tokom štrajka, Foto: Screenshot/Youtube

Hiljade ljekara u Engleskoj stupilo je danas u dvodnevni štrajk zahtijevajući bolje plate i uslove, ostavljajući bolnice paralizovane i u mogućnosti da zbrinu samo hitne slučajeve.

Radnici javnog sektora posljednjih mjeseci stupaju u štrajk zbog rasta troškova života.

Ljekari sa dugim radnim stažom danas su stupili u štrajk dva dana nakon što su mlađi doktori završili najduži štrajk u istoriji Nacionalne zdravstvene službe.

Hiljade operacija i zakazanih pregleda je otkazano, a zdravstveni zvaničnici su saopštili da će posljednja runda štrajkova ostaviti nikada veće posljedice na sistem jer gotovo nikakva njega ne može biti pružena u bolnicama ukoliko je ne nadgleda senior.

Ljekari seniori, poznati kao konsultanti, nadgledaće samo hitne intervencije do subote ujutru.

Vlada Velike Britanije ponudila je ljekarima povećanje plata od šest odsto ali je sindikat to nazvao "podsmijevanjem" profesiji.

Čak i prije štrajkova, Nacionalna zdravstvena služba već je bila pod ogromnim pritiskom zbog manjka radne snage velikim zaostacima i nedostatkom finansija.

Bonus video: