Bespilotna letjelica srušila se blizu Vroclava u Poljskoj

"Jedan čovjek prijavio je da je vidio kako nešto pada, možda mali avion, možda bespilotna letjelica", izjavio je poljskoj privatnoj televiziji Polsat portparol lokalne vatrogasne straže Pjotr Pilarčik

3542 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Blizu naselja Tšebjenj kraj Vroclava na jugu Poljske nađena je u četvrtak uveče bespilotna letjelica, vjerovatno američki vojni dron koji se srušio u šumu, a istragu vodi Vojna žandarmerija, javljaju danas poljski mediji.

Pad drona prijavio je jedan Poljak koji se šetao u blizini, a vatrogasci, policija i vojna policija ubrzo su našli u šumi bespilotnu letjelicu raspona krila 8 metara.

"Jedan čovjek prijavio je da je vidio kako nešto pada, možda mali avion, možda bespilotna letjelica. Vatrogasna straža izašla je na teren i počela pretragu. Pojavio se i predstavnik američke armije koji je obavijestio da je objekat njihov. Zajedno su ga našli", izjavio je poljskoj privatnoj televiziji Polsat portparol lokalne vatrogasne straže Pjotr Pilarčik.

Kako je Pilarčik rekao, radi se o bespilotnoj letjelici čiji pad nije ugrozio ničiji život jer se srušila na nenaseljenu oblast.

"Policija je obaviještena, ali je istraga prepuštena Vojnoj žandarmeriji", kazala je portparolka regionalne policije Ana Kublik-Rošćiševska.

Bonus video: