Kevin Spejsi oslobođen optužbi za seksualne delikte: Plakao i poroti govorio "hvala"

Nakon više od 12 sati vijećanja, porota je oslobodila američkog glumca, po devet optužbi

36625 pregleda 8 komentar(a)
Zaplakao nakon presude: Kevin Spejsi, Foto: Reuters
Zaplakao nakon presude: Kevin Spejsi, Foto: Reuters

Američkog glumca Kevina Spejsija danas je porota londonskog suda proglasila nevinim za seksualne delikte nad četvoricom muškaraca, prenosi Rojters.

Nakon više od 12 sati vijećanja, porota je oslobodila američkog glumca, po devet optužbi, uključujući seksualni napad, navođenje osobe da se uključi u seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost.

Spejsi, koji je u srijedu napunio 64 godine, počeo je da plače i govorio je "hvala" poroti, prije nego što je maramicom obrisao suze.

Spejsi nakon donošenja presude
Spejsi nakon donošenja presudefoto: Reuters

Nakon što je pušten sa optuženičke klupe, rukovao se sa svojim advokatima prije nego što je napustio sud preko sporednih vrata.

Tokom četvoronedjeljnog suđenja, tužioci su porotnicima rekli da je glumac agresivno pipkao trojicu muškaraca u incidentima između 2004. i 2013. u Britaniji, kada je radio u londonskom pozorištu Old Vik. Četvrti je rekao da mu je Spejsi obavljao oralni seks dok se onesvijestio u londonskom stanu holivudske zvijezde.

Kada je svjedočio, Spejsi, kome je suđeno pod punim imenom Kevin Spejsi Fauler, rekao da je tužba protiv njega slaba i da su incidenti, ako su se dogodili, bili sporazumni.

Rekao je da je promiskuitetan, da je imao "veliki flert" i "slučajne, neselektivne seksualne susrete".

Iako je možda nespretno prošao prema jednom od muškaraca, rekao je da nikada nikoga nije napao i sugerisao da su ga nni koji su ga optuživali htjeli da zarade novac.

Spejsi je rekao sudu da su tri od četiri podnosioca tužbe pokrenula građanske tužbe protiv njega, rekavši da ga je jedan kontaktirao tražeći isplatu više od 450.000 funti (577.400 dolara), i da je zadužio privatne istražitelje da ispitaju najmanje trojicu muškaraca.

Njegov advokat Patrik Gibs rekao je da nije zločin voljeti seks ili imati usputan seks čak i ako ste poznata ličnost i da "nije zločin imati seks sa nekim istog pola, jer je 2023. ne 1823.".

Porotnici su takođe saslušali pjevača Eltona Džona i njegovog supruga Dejvida Furniša koji su svjedočili u sklopu Spejsijeve odbrane.

Bonus video: