Rusko ministarstvo odbrane: Oboren ukrajinski dron prije nego što je mogao da napadne ciljeve blizu Moskve

Moskva i njen region, koji se nalazi na više od 500 kilometara od ukrajinske granice, već su bili na meti napada dronovima, među kojima je napad koji je u maju pogodio Kremlj

10552 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je ukrajinsku vojnu bespilotnu letjelicu prije nego što je mogla da napadne svoje ciljeve u blizini Moskve u petak, prenijela je novinska agencija RIA rusko ministarstvo odbrane, prenosi Rojters.

Ministarstvo je saopštilo da incident nije izazvao žrtve ili štetu na zgradama.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da je Ukrajina jutros sprovela napad bespilotnom letjelicom koji nije izazvao štetu i žrtve, ne precizirajući tačnu lokaciju napada.

"Tokom noći izvršen je pokušaj neprijateljskog napada dronom. Dron su oborile snage Ministarstva odbrane", napisao je Sobjanin na Telegramu i dodao da nije bilo žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Gradonačelnik Moskve nije dao više informacija o tom napadu.

Moskva i njen region, koji se nalazi na više od 500 kilometara od ukrajinske granice, već su bili na meti napada dronovima, među kojima je napad koji je u maju pogodio Kremlj.

Ukrajinske vlasti su u ponedjeljak preuzele odgovornost za noćni napad dronom koji je pogodio Moskvu.

Pet dronova je 4. jula oboreno iznad moskovske oblasti, navele su tada ruske vlasti i dodale da je u napadu poremećen rad Vnukova, jednog od tri glavna međunarodna aerodroma u Moskvi.

Bonus video: