Guverner Belgoroda okrivio ukrajinski dron za oštećenje zgrade, rusko ministarstvo tvrdi da su oborena četiri

"Vanredno stanje u Belgorodu", poručio je Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu

10370 pregleda 2 komentar(a)
Jedna od fotografija koju je objavio Gladkov, Foto: Reuters
Jedna od fotografija koju je objavio Gladkov, Foto: Reuters

Guverner zapadnog ruskog regiona Belgorod Vjačeslav Gladkov okrivio je ukrajinski dron za današnje oštećenje stambene zgrade u gradu Belgorodu, nakon što je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je protivvazdušna odbrana oborila najmanje četiri ukrajinska drona na zapadu zemlje, prenosi agencija Rojters.

"Vanredno stanje u Belgorodu", poručio je Gladkov na svom Telegram kanalu, gdje je podijelio slike razbijenih prozora i razbijenih građevinskih pločica na višespratnici, kao i fragment sa plavim i žutim krugovima - boje ukrajinske zastave.

Belgorod
foto: Telegram

"Razlozi incidenta se utvrđuju. Prema preliminarnoj verziji, šteta je nastala kao rezultat napada UAV" rekao je Gladkov misleći na bespilotnu letjelicu, odnosno borbeni dron, navodi Rojters.

Gladkov je rekao da je posjetio lice mjesta, gdje je rekao da nije bilo povrijeđenih, i da je razgovarao sa stanovnicima.

On je kazao da se eksplozija desila u 17.43 po lokalnom vremenu u ulici Jesenjina broj 9, te da zgrada 1 ima oštećene stanove, razbijene prozore i razbijene pločice na fasadi.

Ranije je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da su tri bespilotne letjelice oborene iznad Belgorodske oblasti i još jedna iznad Kurske oblasti i saopštilo da nema žrtava ili štete.

Nejasno je da li je šteta koju je Gladkov prijavio jedan od dronova na koje je ministarstvo odbrane spomenulo ili je to poseban incident.

Vazdušni udari dronova duboko u Rusiji su se povećali otkako je početkom maja uništena dron iznad Kremlja u Moskvi.

Civilni djelovi glavnog grada Rusije pogođeni su i kasnije u maju, a moskovska poslovna četvrt je dva puta gađana u tri dana ranije ovog mjeseca.

Bonus video: