Lukašenko: Bilo je direktnih kontakata između Ukrajine i Bjelorusije, ali ih je Zelenski obustavio

Posljednji takav kontakt dogodio se prije nekoliko mjeseci i uključivao je razgovor o mogućnosti da Bjelorusija uđe u rat na strani Rusije, rekao je Lukašenko

6724 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bilo je direktnih kontakata između Ukrajine i Bjelorusije, ali ih je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obustavio, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko tokom onlajn intervjua emitovanog danas.

Posljednji takav kontakt dogodio se prije nekoliko mjeseci i uključivao je razgovor o mogućnosti da Bjelorusija uđe u rat na strani Rusije, rekao je on, prenosi Rojters.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne pokušava da natjera Bjelorusiju da se uključi u rat u Ukrajini, rekao je bjeloruski predsjednik još u intervjuu.

Lukašenko je naveo da vjeruje da je Rusija već postigla svoje ciljeve u onome što Moskva naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini i da dvije strane treba da sjednu za pregovarački sto i da budu spremne da razgovaraju o svim pitanjima. "Pregovori treba da počnu bez preduslova. Ovo je klasika svake diplomatije. Mislim da jeste. Treba da sjednemo za pregovarački sto i razgovaramo o svemu. I Krim, i Herson, i Zaporožje, Donjeck i Lugansk. O svemu tamo treba da se razgovara", rekao je.

Bonus video: