BLOG Zelenski obećava odmazdu za Černihiv; Rusija: Napadi dronovima na Moskvu i Kursk

Rat u Ukrajini - 541. dan

32385 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Mladić prelazi prepreku tokom vojne obuke koju sprovode volonteri ukrajinskih oružanih snaga, Foto: Reuters
Mladić prelazi prepreku tokom vojne obuke koju sprovode volonteri ukrajinskih oružanih snaga, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2023. 21:47h
Završeno
14:17h

Američki borbeni avion F-16 dugo je žudnja ukrajinske vojske. Sada je navodno počela obuka ukrajinskih pilota, ali u narednih šest mjeseci ne treba očekivati F-16 na nebu iznad ratišta.

13:17h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao je u Holandiju u nastojanju da ojača ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, javlja Rojters.

Zelenski će se sastati sa odlazećim holandskim premijerom Markom Ruteom u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u Ajndhovenu, saopštila je Ruteova kancelarija ne navodeći dalje detalje.

08:51h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da će Kijev uzvratiti na ruski napad na grad Černihiv u kome je poginulo sedam osoba.

U jučerašnjem granatiranju centra grada koji se nalazi na sjeveru Ukrajine blizu granice sa Bjelorusijom, među osomoro poginulih je i jedno dijete, a povrijeđene su 144 osobe.

„Siguran sam da će naši vojnici dati odgovor Rusiji za ovaj teroristički napad – značajan odgovor“, izjavio je ukrajinski predsjednik, prenosi Gardijan.

zl
foto: Reuters

Ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko rekao je da je većina žrtava bila u vozilima, a neki od njih su se vraćali iz crkve, kada se dogodio napad.

(BETA)

Izmjena: 10:15h
08:42h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je noćas osujećen pokušaj Ukrajine da dronom napadne objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti, prenosi Rojters.

Navode da nije bilo žrtava.

08:39h

Ukrajinski dron pao je na krov zgrade željezničke stanice u ruskom Kursku, objavila je ruska agencija Tas, kako prenosi Rojters. 

Tom prilikom je povrijeđeno pet osoba, a izbio je i požar, rekao je načelnik Kurske oblasti Roman Starovojt.

Kursk je grad na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Bonus video: