Rasel Brend optužen za silovanje i zlostavljanje

Glumac je negirao optužbe i rekao da su njegovi odnosi bili "uvijek sporazumni"

5409 pregleda 5 komentar(a)
Brend, Foto: Shutterstock
Brend, Foto: Shutterstock

Komičar i glumac Rasel Brend optužen je za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje tokom sedmogodišnjeg perioda na vrhuncu svoje slave, prenosi BBC.

Optužbe su iznijete u okviru zajedničke istrage lista "Sandej tajms" i dokumentarnog programa "Dispatches" britanske televizije Kanal 4.

Četiri žene, od kojih je jedna imala samo 16 godina u vrijeme događaja, tvrde da je do seksualnih napada došlo između 2006. i 2013. godine, dok je Brend bio prezenter na BBC Radiju 2, Kanalu 4 i potom glumac u holivudskim filmovima.

Brend je negirao optužbe i rekao da su njegovi odnosi bili "uvijek sporazumni".

Jedna žena je rekla da ju je Brend silovao u njegovom domu u Los Anđelesu, a britanski Tajms piše da je istog dana bila primljena u centar za žrtve silovanja.

Druge tvrdnje iznijete u okviru istrage uključuju navode o Brendovom kontrolišućem, uvredljivom i predatorskom ponašanju.

„Ove optužbe se odnose na vrijeme kad sam radio u mejnstrimu, kad sam stalno bio u novinama, kada sam bio u filmovima, i kako sam opširno pisao u svojim knjigama, bio sam veoma, veoma promiskuitetan. Sad, tokom tog vremena promiskuiteta, odnosi koje sam imao bili su apsolutno, uvijek sporazumni", naglasio je Brend.

Tvrdi da je meta "koordinisanog napada", rekavši da će ispitati stvar jer je "veoma, veoma ozbiljna".

Bonus video: