Mafijaš Mateo Mesina Denaro u nepovratnoj komi

Superbos Koza Nostre osuđen je za učešće u desetinama ubistava, uključujući bombaške napade iz 1992. u kojima su ubijeni tužioci Đovani Falkone i Paolo Borselino

5833 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedan od nekadašnjih najtraženijih bjegunaca, pripadnik mafije, Mateo Mesina Denaro, uhvaćen poslije 30 godina bjekstva u Palermu na klinici za onkologiju sredinom januara, sada je u nepovratnoj komi, izjavili su izvori u bolnici L'Akvila.

Denaro (61) koji je hospitalizovan u zatvorskom odjeljenju bolnice L'Akvila, neće izaći iz kome a ljekari su odlučili da ga prestanu hraniti, naveli su neimenovani izvori, prenijela je Ansa.

Mesina Denaro je u bolnici više od mjesec dana.

Operacija crijeva kojoj je bio podvrgnut 8. avgusta bila je uspješna, ali uznapredovani rak debelog crijeva izazvao je nepovratno pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, rekli su izvori.

Superbos Koza Nostre osuđen je za učešće u desetinama ubistava, uključujući bombaške napade iz 1992. u kojima su ubijeni tužioci Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Pored atentata na Falkonea i Borselina, ovaj moćni šef mafije iz Trapanija osuđen je i za ubistvo Đuzepea Di Matea, 12-ogodišnjeg sina mafijaša koji je postao svjedok države, a koji je 1996. godine zadavljen i rastvoren u kisjelini.

Takođe, osuđen je za bombaške napade na umjetničke i vjerske objekte u Milanu, Firenci i Rimu 1993. godine, u kojima je poginulo 10 ljudi, dok je 40 povrijeđeno, podsjeća Tanjug.

Bonus video: