Darmanen: Francuska od početka godine razbila 224 mreže za krijumčarenje migranata

On je rekao da je njegova zemlja od početka ove godine otkrila ukupno 224 krijumčarske mreže, dodajući da je njih 19 bilo aktivno na prelazima Lamanša

4854 pregleda 0 komentar(a)
Darmanen, Foto: REUTERS
Darmanen, Foto: REUTERS

Francuska je od početka godine razbila 224 mreže za krijumčarenje migranata, kazao je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerald Darmanen.

On je, pozivajući se na podatke Europola, rekao da više od 90 odsto svih migranata koji dođu u Evropsku uniju (EU) koristi krijumčarsku mrežu.

Kako prenosi Anadolija, navodeći da aktivnosti trgovine ljudima donose sedam milijardi eura, Darmanen je napomenuo da se novac kasnije koristi za finansiranje organizovanog kriminala, droge, a ponekad i terorističkih aktivnosti.

"Najnovija dešavanja na Lampeduzi, malom italijanskom ostrvu u Mediteranu, na koje su hiljade migranata nedavno stigle malim čamcima, podsjećaju na važnost kolektivne borbe protiv ovih krijumčara", napisao je Darmanen na društvenoj mreži X.

On je rekao da je njegova zemlja od početka ove godine otkrila ukupno 224 krijumčarske mreže, dodajući da je njih 19 bilo aktivno na prelazima Lamanša.

Darmanin je, govoreći o vladinom zakonu o migracijama, kazao da su predložili da se udvostruče kazne za krijumčare na 20 godina zatvora za vođe tih mreža.

Bonus video: