Gradonačelniku Ljubljane isporučen burek dronom

Let od Bavarskog dvora do dvorišta zamka trajao je dobar minut. U paketu koji je donio dron nalazio se burek iz Burek Olimpije

9500 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Ljubljani je izvršena prva isporuka bureka dronom. U ranim jutarnjim satima dron je doletio do Ljubljanskog dvorca sa neizostavnim sadržajem ljubljanske kulinarske scene – burekom i jogurtom.

Tamo ga je sačekao gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, prenosi sajt 24ur.com.

U ranim jutarnjim satima bespilotna letjelica kompanije "OneDrone" preletjela je iznad glavnog grada, od Burek Olimpije do Ljubljanskog dvorca, najviše tačke u gradu, gdje ju je primio gradonačelnik Ljubljane.

Let od Bavarskog dvora do dvorišta zamka trajao je dobar minut. U paketu koji je donio dron nalazio se burek iz Burek Olimpije.

Kako su saopštili organizatori, projekat je sproveden u skladu sa svim propisima, zakonskom regulativom i dozvolom za upotrebu, uz uvažavanje svih potrebnih bezbjednosnih standarda.

Zakonodavstvo u oblasti bespilotnih letjelica poseban je zahtjev prilikom izvođenja operacija u urbanim sredinama, pa je ovakva isporuka kroz strogi centar grada velika prekretnica i u širim evropskim i svjetskim razmerama, dodaju.

Bonus video: