U ruskom bombardovanju ukrajinskih gradova poginulo najmanje troje civila dok je više ranjeno

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je saopštio novinarima da su ruske snage uništile skladišta goriva i municije ukrajinske vojske u blizini lokalnog aerodroma u Krivom Rogu

3862 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Donjecka, 21. oktobra 2023. godine, Foto: Reuters
Detalj iz Donjecka, 21. oktobra 2023. godine, Foto: Reuters

U ruskom bombardovanju više ukrajinskih gradova u posljednja dva dana poginulo barem troje civila dok je više ranjeno, saopštile su danas lokalne vlasti.

Muškarac je poginuo dok su ruske snage granatirale grad Nikopolj koji drže Ukrajinci, izjavio je lokalni guverner Serhi Lisak.

U Krivom Rogu, rodnom gradu predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, muškarac je poginuo u petak uveče kada je ruska raketa pala na industrijski objekat, navodi se u objavi gradonačelnika Aleksandra Vilkula na Telegram kanalu.

Gradonačelnik je naveo da su ruski projektili i bespilotne letjelice ponovo gađali isto to mjesto tokom noći, nanijevši štetu i izazvali požar koji je ugašen do jutra. Dodao je da niko nije povrijeđen u drugom udaru.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je kasnije saopštio novinarima da su ruske snage uništile skladišta goriva i municije ukrajinske vojske u blizini lokalnog aerodroma u Krivom Rogu.

Ukrajinska snaga nije odmah komentarisala te navode.

U hersonskoj oblasti na jugu Ukrajine jedan civil je poginuo, a drugi je ranjen tokom "masovnog granatiranja" ruskih trupa, izjavio je danas lokalni guverner Oleksandar Prokudin.

Tokom proteklog dana u ruskom granatiranju je ranjen jedan civil u gradu Avdivka u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck, koji se nalazi na liniji fronta, naveo je danas vršilac dužnosti lokalnog guvernera Ihor Moroz.

U sjeveroistočnoj Harkovskoj oblasti jedan civil je hospitalizovan sa ranama zadobijenim u ruskom granatiranju u blizini grada Kupijanska, izvokestio je tamošnji guverner Oleh Sinjehubov.

Guverner Belgorodske oblasti na jugu Rusije koja se graniči sa Ukrajinom Vjačeslav Gladkov, izjavio je danas da su ukrajinske snage prethodnog dana granatirale dva okruga te pokrajine minobacačem i bacačima granata. Prema njegovim riječima, nema povrijeđenih među civilima.

Bonus video: